Òdena celebra la sisena edició del Dictat en Català

Dimarts, 24 d'octubre de 2023 a les 00:00

L’Ajuntament d’Òdena, a través de l’Àrea de Serveis a les Persones, amb l’objectiu de promocionar i promoure la llengua catalana entre la població, ha organitzat conjuntament amb la Biblioteca l’Atzavara i l’APLEC (Associació Promotora de la Llengua Catalana d’Igualada) la sisena edició del Dictat en Català.

El dissabte 21 d’octubre a les 10:00h del matí es va realitzar la prova a la categoria juvenil (nois i noies de 12 a 16 anys). Hi van participar 10 joves de diferents poblacions: Òdena, Igualada, Castellolí, Vilanova del Camí i Castellfollit del Boix.

A les 11:00h es va fer la prova a la categoria persones adultes (+17 anys), on hi van participar un total de 22 persones de diferents poblacions: Òdena, Igualada, Castellolí, St. Martí de Tous i Esparreguera.

L’organització va triar un text de Carme Riera, per celebrar el 75è aniversari de l'escriptora, de 200 paraules per la categoria de persones adultes i de 150 paraules per la categoria de joves.

A la 1 del migdia es va fer l’acte d’entrega de premis a càrrec del jurat format pels membres de l’APLEC (Albert Soler, Rosa Perelló i Beneta Vidal), la regidora Vanessa Garcia Ribera i la directora de la biblioteca Eva Xaver.

Les persones guanyadores van ser, en la categoria de persones adultes: Núria Múnera (1r premi de 120€) i Montse Miret (2n premi de 100€). En la categoria joves el 1r premi (120€) va ser per Oriol Casanellas, i el 2n premi (100€) per Guim Casanellas. 

L’Ajuntament d’Òdena i la Biblioteca L’Atzavara agaeixen a tothom la participació i la col·laboració de l’Associació Promotora de la Llengua Catalana d’Igualada (APLEC). 

 

Darrera actualització: 24.10.2023 | 07:08