Òdena fa una valoració excel·lent dels plans d’ocupació ‘Recuperem la memòria del guix’

Dimarts, 15 de desembre de 2020 a les 07:30

S’ha format 5 persones que han treballat fent tasques forestals i de jardineria al municipi

L’Ajuntament d’Òdena fa una valoració excel·lent de la tasca dels treballadors que han format part dels plans d’ocupació del projecte Treball als barris, que ha acabat aquest desembre. La subvenció del Servei d’ocupació de Catalunya (SOC) de 96.583,94 ha permès tirar endavant un taller formatiu integral en tasques forestals i jardineria (20.406,66 euros) i la contractació de març a desembre de cinc de les persones formades com a operaris forestals (76.177,28 euros).

La formació es va fer els mesos de gener i febrer i va arrencar el 29 de desembre de 2019 amb una jornada de presentació amb la presència de l’alcaldessa Maria Sayavera, el tècnic d’ocupació David Guerrero i la formadora Sònia Bargallo.

El pla d’ocupació ha dut per nom ‘Recuperem la memòria del guix’ i permetia contractar un 75% dels alumnes formats, per la qual cosa hi ha pogut participar cinc del sis assistents a la formació, en base a criteris d’assistència, superació dels continguts i comportament. El SOC també va autoritzar la participació d’un adolescent migrant sense referent familiar per sol·licitud expressa de l’Ajuntament, cosa que ha suposat una bona integració del jove en el grup de treballadors, veïns del barri del nucli d’Òdena.

Durant els mesos de treball, els participants del pla d’ocupació han desbrossat 36 zones del municipi, incloent el perímetre de l’aeròdrom o el solar de l’aparcament del camp de futbol, i punts concrets com el cementiri de l’Espelt, dos solars del polígon del Pla de les Gavarreres. També han desbrossat restes arqueològiques locals com els forns de guix del Camí Baumes, del Camí Guilereta i del Camí dels horts.

  

Darrera actualització: 15.12.2020 | 07:43