Òdena inaugura la nova gespa de l’Estadi Municipal La Sort, coincidint amb la presentació d’equips del CE Òdena i UD Rebrot

Dimarts, 31 d'octubre de 2023 a les 00:00

Aquest diumenge 29 d’octubre, l’Estadi Municipal La Sort es va omplir de gom a gom de persones aficionades, amics, familiars, jugadors i equip directiu i tècnic dels equips CE Òdena i UD Rebrot, que presentaven els seus equips coincidint amb la inauguració de la nova gespa del camp.

L’acte va començar a les 11 del matí, amb la presentació de tots els equips que debutaran la temporada 2023/24 als dos clubs. Una presentació distesa, que va comptar amb la presència de Jordi Bonet, vicepresident de la Federació Catalana de Futbol (FCF), Francesc Borrega Durán, delegat de la FCF a l’Anoia, els presidents dels clubs, Carles Casanova, president del CE Òdena, i Franc Carrero, president del UE Rebrot, l’alcalde Jaume Xaus i els regidors i regidores de l’Ajuntament.

Finalitzada la presentació de tots els equips, va tenir lloc els parlaments. El vicepresident de la FCF va agrair la tasca dels clubs, i va tenir un obsequi pels clubs i l’Ajuntament. Carles Casanova, al seu torn, va fer un reconeixement a tot els jugadors i jugadores, a la tasca feta a nivell municipal i va convidar a fer un minut de silenci en reconeixement pòstum a socis històrics del club per la seva implicació a l’entitat, com són el senyor Joan Jovell Farré, el senyor Pedro Santano, el senyor Sotero Clavero Pérez, el senyor Salvador Mensa i el senyor Antonio Caro Garcia.

El regidor d’esports Jordi Raventós va explicar les característiques tècniques del camp, i les actuacions de millora fetes a l’estadi; i l’Alcalde va tancar l’acte amb un reconeixement al municipi, per la seva implicació amb l’esport, “sinònim de superació, de respecte, de treball en equip, de competir i de salut. I, cada vegada més, d’igualtat i d’inclusió.”.

Jaume Xaus va posar en valor que fa 12 anys es va posar la primera gespa al camp, amb l’ajuda de la llei de barris, i actualment s’ha aconseguit amb recursos propis, gràcies a la gestió de tres governs municipals diferents. Finalment va desitjar una bona temporada a tots els equips.

Finalitzats els parlaments, es va fer el tradicional tall de cinta inaugural i acte seguit es va celebrar el partit del primer equip masculí del CE Òdena amb l’UE Jorba.

Els equips inicien la temporada amb una nova gespa

A principis de setembre va finalitzar l’actuació del canvi total de la gespa artificial de l'Estadi Municipal "La Sort". Aquesta renovació beneficia a més de 20 equips i 400 esportistes, millorant la qualitat i la salut en el joc.

La renovació va suposar la instal·lació de gespa als 5890,64 m2 del camp i als 78,12m2 de la zona d’escalfament; a més, part de la gespa antiga es va col·locar a la pista poliesportiva per aprofitar-ne 800 m2 que estaven en bon estat.

La nova gespa artificial fa 40 mm, i està reomplerta amb sorra de silici i cautxú, col·locats sobre la base elàstica que el camp conserva des de l’any 2009. Aquesta base elàstica és un dels grans avantatges de l’estadi, doncs el camp ja disposava d’aquesta i això ha permès un estalvi important per la renovació, ja que s’ha pogut reaprofitar, reparant petites zones malmeses.

La base elàstica del camp permet una bona amortiguació, i suposa importants beneficis en el joc com també pel propi jugador o jugadora, millorant els rebots, l’impacte amb les articulacions, etc. També contribueix a la bona conservació de la nova gespa artificial.

L’empresa encarregada de la renovació compta amb un contracte de manteniment de 5 anys, i es farà càrrec de dues actuacions a l’any.

A banda de la nova gespa, l’Estadi Municipal La Sort també compta amb banquetes noves, s’han ajustat i reparat les reixes de les porteries, i s’ha fet la neteja del canal de drenatge. També s’ha substituït la xarxa de protecció que hi ha a l'avinguda de l’Estadi i s’ha canviat el marcador.
 

 


 

Darrera actualització: 31.10.2023 | 07:49

Imatges