Òdena ofereix activitats de sensibilització envers les relacions igualitàries

Dilluns, 6 de juliol de 2020 a les 17:37

Es basen en recursos de la Diputació al voltant del Dia internacional de l'orgull LGBTI

L'Ajuntament d'Òdena organitza a partir d'aquest dilluns 6 de juliol un seguit d'activitats de 'Sensibilització envers les relacions igualitàries', a partir de recursos de la Diputació de Barcelona, dins del marc del Dia internacional de l'orgull LGBTI 2020.

Fins el dia 12 l'Ajuntament oferirà un conta-contes en línia a través del web municipal Odena.cat, acompanyat d'un concurs de dibuix LGTBIQ+. Partint del conte 'Cua de sirena' d'Alba Barbé i Serra i de Sara Carro Ibarra, els infants participants treballaran algunes idees preconcebudes i estereotips sexistes i LGTBI-fòbics. Després de reflexionar sobre el conte, es convidarà la mainada a participar en el concurs de dibuix. Els dibuixos guanyadors s’anunciaran en un vídeo i les persones guanyadores rebran un obsequi a casa seva. El vídeo del conte dura 20 minuts i l'activitat, dirigida per la cooperativa Cúrcuma, està adreçada a infants dels 3 als 11 anys, i als seus familiars.

Per als joves dels 14 als 17 anys, Òdena oferirà el taller en línia 'aTRAPant masclismes i actituds LGTBI-fòbiques', que anirà a càrrec de l'entitat ÀÓ Càmeresiacció. L'activitat consistirà en un procés de creació col·lectiu entorn de la música trap. El taller comptarà amb una reflexió sobre els estils musicals que s’identifiquen com a propis i que creen representacions socials pel que fa a valors culturals i actituds davant els masclismes i l’LGTBI-fòbia. Es reflexionarà sobre la història de la música des dels anys 80 fins a l’actualitat, moment en què hi ha una gran presència del trap i el reggaeton, i de quina manera la perspectiva de gènere i de la diversitat sexual hi han estat presents. Es crearan 4 grups d'entre 20 i 25 joves que es reuniran a través de l'aplicació Zoom el 8 de juliol de 16 a 17.30 h i el 13, 14 i 15 de juliol d'11 a 12.30 h.

I la tercera proposta, 'Pensar, conta i lluita' serà un taller dirigit per l’entitat ArsGames que abordarà de forma integral, crítica i lúdica la diversitat sexual i afectiva en el context virtual i en el món dels videojocs.  L’activitat començarà en pensar sobre el cos-avatar, o com construïm la nostra identitat en els espais immersius, per acabar reflexionant i creant històries interactives a l’estil dels videojocs, a través de la plataforma Twine. Els tallers, amb un duració de 3 hores i es podran fer els dies 9 i 10 de juliol de 10 a 13 h i els dies 13 i 14 de 15.30 a 18.30 h. Es crearan 4 grups de 15 joves d'entre 14 i 17 anys.

Darrera actualització: 08.07.2020 | 07:46