Òdena organitza tres actes al voltant del Dia mundial contra el càncer de mama

Divendres, 22 d'octubre de 2021 a les 00:00

La biblioteca ha acollit un monòleg, una xerrada informativa i una exposició fotogràfica

L’Ajuntament d’Òdena, la biblioteca municipal l’Atzavara i la Diputació de Barcelona han organitzat tres actes relacionats amb el Dia mundial contra el càncer de mama, que se celebra el 19 d’octubre. Tres dies abans, dissabte 16 al migdia, la sala d’actes de la biblioteca va acollir la lectura del monòleg ‘Anar a Saturn i tornar’, dirigit per Mercè Vaquero. Va explicar el cas d’una dona a qui diagnostiquen càncer de mama que enfronta la malaltia sense sentir-se ni guerrera ni heroïna; ho fa perquè s’estima la vida i la família, la feina i l’entorn.

La sala d’actes de la biblioteca també va acollir el vespre de dimarts 19 una xerrada de professionals experts de patologia de mama de la Unitat Funcional de mama i del psicooncòleg de l’Associació Catalunya Contra el Càncer, amb el títol ‘Passat, present i futur del càncer de mama’. La trobada va servir per informar els presents sobre la prevenció del càncer de mama, la importància de les mamografies de cribratge, de l’impacte emocional i de les fases per les quals passa una dona quan li diagnostiquen càncer de mama.

A les dues activitats les ha acompanyat l’exposició fotogràfica ‘Un passeig per les emocions’, que s’ha pogut veure de l’11 al 20 d’octubre la sala d’actes de la biblioteca. L’entitat l’Olivera de Manresa, una associació d’ajuda mútua i lluita contra el càncer de mama, va mostrar a través de fotografies les fases i les emocions amb què es viu aquesta malaltia.

Darrera actualització: 22.10.2021 | 14:22