Òdena posa a disposició dels veïns/es l’espai de trobada per a adults Ment Activa

Dimarts, 26 d'octubre de 2021 a les 07:00

L’objectiu del projecte és millorar el benestar emocional i cognitiu dels participants

L’Ajuntament d’Òdena engega aquest novembre el projecte Ment Activa, un espai de trobada adreçat a persones adultes en què es podran compartir experiències i emocions a través de diferents activitats i que anirà a càrrec de la psicòloga especialitzada en teràpia cognitiu-conductual Pia Castell.

L’objectiu principal d’aquest projecte és millorar el benestar emocional i cognitiu de les persones adultes. En concret, a nivell emocional, vol crear un espai de confiança per parlar d’emocions, interessos, desitjos i necessitats, millorar l’autoconeixement d’emocions i capacitats i millorar l’autoestima i autoconfiança. També, a nivell cognitiu i social, l’objectiu és activar capacitats com atenció, memòria, llenguatge, fluïdesa verbal o control inhibitori, millorar habilitats comunicatives i assertives i impulsar la participació en activitats d’entreteniment i millora personal.

L’activitat tindrà una durada d’una hora i mitja, amb una estructura pautada però flexible, que inclourà uns primers minuts amb música de fons en què els participants triaran de les emocions d’una capsa aquella amb què més s’identifiquin en aquell moment. Tot seguit es faran 15 minuts de dinàmiques curtes per estimular les capacitats cognitives i després cada persona explicarà per què s’identifica amb l’emoció que ha triat abans. En acabat  d’aquesta activitat es faran 40 minuts d’un taller, que variarà cada setmana depenent dels interessos i necessitats dels participants. Per acabar, els participants tornaran a agafar una emoció de la capsa, la mateixa o diferent de l’anterior, i avaluaran l’evolució de les seves emocions durant l’activitat.

Ment Activa començarà el 2 de novembre i acabarà el 18 de març, i tindrà lloc dimarts i dimecres d’11 a 12.30 h al centre fraternal del nucli del poble, dilluns i divendres de 9.30 a 11 h al centre cívic el Pla al nucli del Pla, i dilluns de 17 a 18.30 h i dijous de 9.30 a 11 h a Cal Manco al nucli de l’Espelt.

Amb aquest projecte l’Ajuntament d’Òdena vol donar continuïtat al servei de trucades a persones grans que va engegar a l’inici del confinament derivat de la pandèmia de  Covid-19, seguint també volent detectar les necessitats que requereixin d’un suport o seguiment més individualitzat o específic.

Darrera actualització: 26.10.2021 | 07:55