Informació sobre el confinament

Divendres, 13 de març de 2020 a les 19:00

Atesa la situació creada per l'evolució del COVID-19, actualitzem la informació que afecta a veïnes i veïns de les zones d’Igualada i la Conca d’Òdena pel confinament que es mantindrà fins a nou avís.

  • Recordem que el perímetre de confinament inclou Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena. Per aquesta zona, es recomana a la ciutadania romandre als seus domicilis i només sortir al carrer en cas d’extrema necessitat.
  • Es pot anar a comprar menjar, a la farmàcia i rebre atenció sanitària només quan sigui estrictament imprescindible. El contacte amb altres persones s'ha de limitar per intentar frenar la propagació del virus.
  • El subministrament de menjar i productes farmacèutics de primera necessitat està garantit.
  • Visitar a familiars, amics o veïns, o fer vida a la via pública no és recomanable. En cas de visitar a familiars dependents, s’ha de garantir l'atenció i respectar les mesures de prevenció i d’higiene indicades pel Departament de Salut (@salutcat) .
  • Només els professionals dels serveis d’emergències i els equips de Mossos d’Esquadra, Bombers i personal del SEM poden sortir de la zona de confinament.

I quins són els símptomes?

Els símptomes més comuns són lleus, poden semblar els d'una grip. Un 80% de les persones afectades té símptomes i són malestar general, febre o tos.

En els casos moderats pot produir falta d'aire i, en els més greus, pot causar pneumònia. Si es nota algun dels símptomes, s’ha de trucar al 061, o al CAP de la zona, i seguir les instruccions del personal d’atenció sanitària.

S'ha d'estar atent a la gent més vulnerable, com la gent gran i les criatures, i pensar a cobrir les necessitats més bàsiques.

Gràcies a totes les veïnes i veïns per la vostra col·laboració i seguir les mesures d’higiene personal. Si necessiteu més informació, podeu visitar la web de l’Ajuntament o trucar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana al 938 031 950.

*Temes laborals*

Pel que fa a temes laborals: “Les persones que viuen a la Conca d'Òdena i treballen fora o a la inversa, i no poden anar a treballar pel confinament, es considerarà contingència professional, baixa forçada.

Preguem no aneu als CAPS a demanar la baixa per evitar aglomeracions i no saturar el sistema” demana la consellera Àngels Chacón

Darrera actualització: 25.09.2020 | 11:43